Vraag direct gratis consult aan

Pigmentvlekken


Een mooie egale huid? Het kan!
Huidveroudering gaat vaak gepaard met het ontstaan van pigmentvlekken, 'Lentigo Solaris' genoemd. Oftewel ouderdomsvlekken of levervlekken.

Pigmentvlekken hebben zo hun voorkeursplaatsen. De handen en in het gelaat. Het zijn de aan zonlicht blootgestelde lichaamsdelen. Zonlicht is een van de belangrijkste veroorzakers, gevolgd door erfelijkheid en bepaalde medicijnen. Men ervaart de bruine vlekken vaak als ontsierend en terecht, zeker in het gelaat. Een pigmentvlek is moeilijk te camoufleren, snel is de vlek weer zichtbaar door het product heen.

De behandeling
Het is mogelijk om pigmentvlekken te verwijderen door middel van de Ellipse Nordlys. Het flitslicht, dat door het pigment wordt geabsorbeerd, veroorzaakt een bepaalde hoeveelheid warmte waardoor het pigment in de pigmentvlek wordt vernietigd. Deze behandeling is bij uitstek geschikt in de wintermaanden en voor- en najaar. De huid is dan licht van kleur waardoor het flitslicht niet wordt afgeleid door het overige pigment rond de pigmentvlek in de huid en dit dus onaangetast blijft.

Wacht niet met behandelen. In het begin zit het pigment nog in de bovenste huidlaag en dan krijgen we het nog goed weg. Als de jaren verstrijken zakt het pigment in de tweede huidlaag, de dermis, en dan is het bijna niet meer te behandelen.

Blijvend resultaat
Om het resultaat te behouden is het van zéér groot belang om dagelijks de huid te beschermen met SPF 50+. De lichtflitsen vernietigen namelijk wel het overtollig pigment maar niet de pigmentcellen. Wanneer U onbeschermd de zon in gaat, is de kans groot dat de pigmentcellen weer worden geactiveerd met als gevolg dat de vlekken weer te voorschijn komen.

Nabehandeling
Alle patiënten worden nauwkeurig gevolgd na de behandeling. De vlekken kunnen na de behandeling donker tot zwart worden. Het is goed om elkaar na een paar dagen na de behandeling even te zien en te spreken en gerust te stellen. Wij weten dat het goed komt. Na 2 tot 3 weken volgt de definitieve controle.

Wij bereiken prachtige resultaten. Zowel in het gelaat, als op de handen en het decolleté.
Onderstaande praktijk voorbeelden zijn allemaal na één behandeling!

Dermacos Hoorn pigment voorhoofd.JPGkwartet.JPG

IMG_0214.JPGLentigo.JPG


Terug naar Behandelingen Ga naar Tarieven
Ga naar Vergoedingen


Heeft u vragen, bel ons dan gerust (tel: 0229 - 29 82 72). Onze medewerkers zullen uw vragen graag beantwoorden. Ook een afspraak voor een adviesgesprek, of een behandeling kunt u telefonisch maken. Op verzoek kan schriftelijke informatie worden toegestuurd. Wij werken uitsluitend volgens afspraak.

Naar de contactpagina