Vraag direct gratis consult aan

Onze nieuwe Ellipse Nordlys


Ons nieuwe flitsapparaat, de 'Nordlys' van Ellipse, een 'IPL systeem', maakt gebruik van veilig, zichtbaar licht dat uit een flitslamp komt. Hiermee wordt ongewenst haar overal op het lichaam snel verwijderd. Met dit apparaat maken we een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manieren van ontharen. Scheren, harsen, epileren en ontharingscrème behoren tot het verleden.

Het zichtbare licht uit de flitslamp wordt via een glasprisma naar de te behandelen plaats geleid. Haar bevat pigment (melanine) dat het licht absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte wordt vervolgens via de haar naar het haarzakje gevoerd. Dit haarzakje wordt vernietigd, waardoor er geen nieuwe haar meer kan groeien.

Om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar het haarzakje te krijgen wordt een dunne laag gel op de huid aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk van de Ellipse na elke lichtflits verplaatst over het te behandelen gebied.

Technische achtergrond
De Ellipse Nordlys is een vierde generatie IPL-systeem met een 'Dual Mode Filtering' die het risico op bijwerkingen minimaliseert. Dit in vergelijking met andere systemen. De 'Dual Mode Filtering' zorgt ervoor dat alleen de klinisch relevante golflengtes (600 - 950 nm) aan de huid afgegeven worden. Alle golflengtes die normaal gesproken door het water in de (epi-) dermis opgenomen worden (> 950 nm), worden in het handstuk van de Ellipse eruit gefilterd. Op deze manier worden thermische effecten in de (epi-) dermis vermeden. Daardoor zijn er minder bijwerkingen en is de behandeling veiliger.

Door de efficiënte energie van de Ellipse Nordlys, kan er met lagere doseringen behandeld worden in vergelijking met andere systemen. Hogere doseringen verhogen de kans op thermische reacties in de huid (blaarvorming) en hypo- en hyperpigmentaties.

Veiligheid en kwaliteit
Om een optimale zekerheid te kunnen garanderen heeft DDD (Danish Dermatologic Development) ervoor gekozen om de Ellipse Nordlys als een 'Klasse IIIb systeem' te laten registreren. Dit houdt in dat het apparaat de meest zware testen heeft ondergaan en wij daarmee niet alleen kwaliteit kunnen garanderen, maar ook de veiligheid van onze patiënten. 100%.

Nordlys systeem.JPG

Bijlage_6.2.jpg

 

Wilt u meer weten over onze behandelingen? We hebben zoveel mogelijk informatie verzameld op deze site. Maar we leggen het ook graag persoonlijk aan u uit in een gesprek, via de telefoon of mail. Schroom dus niet en neem contact met ons op. U bent van harte welkom. Altijd.

Ons adres :

DERMACOS Centrum voor Cosmetische Dermatologie
Nieuwe Steen 10
1625 HV Hoorn - Noord Holland

Tel: 0229 - 29 82 72

Dermacos ligt op 2 minuten loopafstand van de bushalte en is vanaf de A7 makkelijk bereikbaar. Zie routebeschrijving en volg de blauw-witte borden.